Aandrijflijn
Investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital en een groep kleinere aandeelhouders hebben al hun aandelen in het Apeldoornse e-Traction verkocht aan de Tanhas group.

Het Chinese bedrijf heeft daarmee een 100% belang verworven in de technologische marktleider op het terrein van elektrische aandrijflijnen, onder meer toegepast in elektrische stadbussen. De kennis- en applicatieontwikkelingen en technische verkoopondersteuning blijven in Apeldoorn geconcentreerd in een Innovatie en R&D center.

De Chinese aandeelhouder heeft inmiddels de bouwtekeningen gereed voor een fabriek in de Chinese provincie Hubei waar vanaf eind 2017 de eerste aandrijflijnen van de band rollen.
e-Traction ontwikkelde vanaf eind jaren negentig een platform gebaseerd op TheWheel, een gepatenteerde direct-drive-in-wiel motor die 15% efficiënter is dan andere elektrische aandrijfsystemen en ruim 70% efficiënter is in gebruik dan een dieselbus. Daarbij stoot een bus uitgerust met de technologie van TheWheel geen vervuilende stoffen uit en biedt deze bus meer comfort aan passagiers door het ontbreken van motorgeruis en trillingen. Wereldwijd werkt het bedrijf met diverse partners samen, onder meer fabrikanten van bussen zoals het Nederlandse VDL.

Het Chinese Tanhas is een verzameling van bedrijven die onder meer complete versnellingsbakken produceert voor commerciële voertuigen en componenten van versnellingsbakken voor personenwagens. In China worden jaarlijks meer dan 450.000 bussen verkocht, een markt die minimaal 10 keer groter is dan Europa en goed voor 80% van de wereldwijde marktvraag.

Bij het bedrijf uit Apeldoorn, dat in 2019 winstgevend hoopt te zijn, werken 42 mensen. In China komen er honderden mensen in de nieuwe fabriek en bij de Chinese verkooporganisatie te werken. Over enkele jaren verwacht e-Traction een productie en afzet van meer dan 20.000 in-wiel motoren.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.