ANWB Autodelen
ANWB introduceert ANWB Auto Delen. Een nieuwe service voor iedereen die een auto wil lenen of uitlenen in de eigen woonbuurt. Het als pilot in vijf geselecteerde wijken in Den Haag, Delft, Rijswijk en Breda. Bij succes wordt de dienst landelijk uitgerold. Eerder werd door de ANWB en MyWheels al een kleine test uitgevoerd met één elektrische Nissan Leaf als deelauto in Den Haag.

De bond signaleert dat het delen van auto’s gestaag groeit. Eigenaren en gebruikers willen het gebruik van de auto betaalbaar houden. ANWB speelt in op die trend en brengt kennis en ervaring mee op het gebied van mobiliteit. Ze willen mobiliteit betaalbaar en toegankelijk houden en inspelen op ontwikkelingen in de samenleving. Ook het sociale aspect en de duurzaamheid spelen een rol.

De ANWB denkt wel dat er nog wat barrières zijn weg te nemen. Er is onduidelijkheid over de eventuele nadelige gevolgen bij schade, bij pechhulp en wat te doen als iets misgaat met de betaling. Ook willen eigenaren graag meer weten over de gebruiker van het voertuig.

De ANWB brengt niet alleen vraag en aanbod samen, maar neemt ook autoverzekering en pechhulp op in Auto Delen. Daarbij zorgt men voor de betaling van het afgesproken leenbedrag en de afhandeling van eventuele schades, boetes en andere onvoorziene omstandigheden.

Via de website kunnen geïnteresseerden en aanbieders elkaar vinden door een aantal zoekcriteria in te geven. De gewenste huurperiode en de huurtermijn bijvoorbeeld, maar ook zaken als aantal zitplaatsen, brandstofsoort, de aanwezigheid van een kinderzitje en meer. De uitlener kan vervolgens zelf bepalen of hij de aanvraag accepteert of niet.

ANWB Auto Delen gaat donderdag 12 maart als pilot van start in vijf wijken: de Regentessebuurt en Bloemenbuurt in Den Haag, Leeuwendaal in Rijswijk, Hof van Delft in Delft en Breda Centrum. Met de slogan ‘ANWB Auto Delen. Daar wordt iedereen beter van’, hopen ze het delen van mobiliteit vanzelfsprekender en aantrekkelijker te maken voor een grotere doelgroep. Uit onderzoek door TNS-NIPO blijkt dat er nu al ruim 110.000 autodelers zijn in Nederland. De ANWB werkt samen met deelauto-partner MyWheels.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.