Over enkele weken opent de ANWB een netwerk van snelladers. Het gaat in eerste instantie om zes exemplaren die worden geplaatst bij Wegenwacht servicecentra’s over het hele land.

Uit een onderzoek onder ANWB-leden blijkt dat angst om stil te vallen met een lege accu en de lange laadtijd van hedendaagse EV’s de grootste opstakels zijn om elektrisch te gaan rijden. Een snellaad-netwerk zou daarom uitkomst bieden. Zes laadpalen zet natuurlijk nog geen zoden aan de dijk, maar het is eeen begin. De zes snellaadpalen, waar een EV in 30 minuten voor 80% wordt opgeladen, worden snel gevolgd door nog eens 56 snellaadpunten.

“Het netwerk wordt nu aan onze eigen servicestations gekoppeld, verspreid over het hele land. De eerste week kunnen mensen met een elektrische auto gratis opladen”, aldus ANWB-directeur Van Woerkom op BNR.

UPDATE: In de Randstad heeft de ANWB op 26 januari een zestal snellaadpalen in gebruik genomen. Tegelijkertijd meldde Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, dat er de komende twee jaar nog eens 50 snellaadpalen zouden moeten komen langs de snelwegen. Daarmee worden ook de gebruiksmogelijkheden van elektrische auto’s buiten de Randstad vergroot.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.