Door vervuilende wagens te weren uit de stadskern, via een lage uitstootzone, wordt de levensverwachting van de Antwerpenaar met een maand verlengd. Dat komt omdat de concentratie ultrafijnstof afneemt tot 30 procent. Het nieuwe bestuur van de stad wil zo’n zone invoeren.

In het nieuwe bestuursakkoord van de stad Antwerpen staat duidelijk de wil om stapsgewijs een lage uitstootzone in te voeren. Uittredend Antwerps milieuschepen Guy Lauwers had hierover al een onderzoek besteld bij Transport & Mobility Leuven. Dit onderzoeksbureau onderzocht de impact van een lage uitstootzone in het gebied tussen de Ring en de Schelde in Antwerpen.

“We merken het grootste positieve effect bij de allerkleinste roetdeeltjes uit diesel“, zegt Isaak Yperman, onderzoeker bij Transport & Mobility Leuven. “Hier zien we door de invoering van een lage uitstootzone een reductie van de concentratie tot 30 procent. Het heeft dus daadwerkelijk een impact op de luchtkwaliteit. Dit zou neerkomen op een verlenging van de levensduur van de Antwerpenaar met een maand.” (bron: gva.be)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.