Hoewel de Duitse bevolking verdeeld lijkt, blijft bondskanselier Angela Merkel vertrouwen hebben in de elektrische auto. Zij steunt de doelstelling om aan het einde van het decennium een miljoen elektrische voertuigen in Duitsland rond te hebben rijden.

Op de internationale conferentie “Elektromobiliteit beweegt wereldwijd” in Berlijn, ervoer Merkel zelf hoe eenvoudig het is om een EV op te laden. Onder toeziend oog van minister Peter Ramsauer, hoofd technische ontwikkeling Volkswagen Ulrich Hackenberg, en voorzitter van het nationale platform elektromobiliteit Henning Kagermann, stak zij de stekker in een Volkswagen e-up!.

Voor Merkel moet de elektrische auto een absolute prioriteit blijven in de ontwikkeling van de auto-industrie. De Duitse regering is momenteel aanwezig bij een tweedaagse bijeenkomst in Berlijn op het gebied van elektrisch transport. Voor Merkel is het doel duidelijk: tegen het einde van het decennium moeten er een miljoen elektrische voertuigen op de Duitse wegen rijden.

Dit doel lijkt moeilijk te bereiken in slechts zeven jaar tijd. Met uitzondering van BMW lijken de Duitse autofabrikanten weinig plannen te hebben op EV-gebied, mede door slechte verkoopcijfers. In 2012 werden er in Duitsland minder dan 3.000 EV’s verkocht. Als bestuurders zelf aangeven geen interesse te hebben in EV’s en hier ook geen extra geld aan willen uitgeven, is het begrijpelijk dat fabrikanten zich terughoudend opstellen.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Alleen al in de hoofdsteden is het een must om ev’s als persoonlijk of proffesioneel vervoer te hebben.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.