De voorsprong wordt alleen niet bepaald groter.

Tesla is en blijft het voorbeeld voor andere autobouwers en daarin komt voorlopig niet echt verandering. De Tesla Model 3 is enerzijds een voldoende ruime auto, kan doorgaan voor relatief betaalbaar en dan moeten de leveringen van de Tesla Model Y als nieuwe lieveling nog goed en wel op gang komen.

Analisten van investeringsbank UBS hebben de accupakketten van verschillende ev’s aan een onderzoek onderworpen en daaruit blijkt dat Tesla nog altijd de leidende positie inneemt. De aandrijflijn van Tesla is de beste die er is en qua accupakketten lukt het om de inkoopprijs steeds lager te krijgen.

Andere merken zijn druk doende met het kopiƫren van Tesla, zo worden bijvoorbeeld de cilindervormige cellen overgenomen. Vooral VW is volgens de analisten een geduchte concurrent, het merk investeert een miljardenbedrag in elektrisch rijden en is rap bezig om een ev-bouwer van belang te worden. Hoewel het nog een paar jaar duurt voor Volkswagen op gelijke voet staat met Tesla.

Zowel Volkswagen als Toyota is overigens bezig met solid state-accutechniek, het nieuwe grote ding dat de elektrische auto betere eigenschappen moet verlenen. (Via: businessinsider.com)

Beeld: Tesla Roadster, een belofte voor de toekomst met een ongeƫvenaard prestatiepotentieel


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.