Aandeel Tesla 2015
John Lovallo, een analist van Bank of America Merrill Lynch, heeft zijn verwachtingen voor het aandeel Tesla bijgesteld naar 65 dollar per aandeel. Momenteel staat het aandeel op 207 dollar.

Overigens was Lavallo al niet erg positief over de toekomst van Tesla, zijn eerdere koersdoel bedroeg 70 dollar. Na een researchnote over Tesla afgelopen maandag, stelde hij zijn verwachtigen dus nog een stukje naar beneden bij, aldus Business Insider UK. Lavallo wordt gezien als wat ze in die wereld een ‘bear’ noemen, iemand die negatief is over de koersverwachting van een bedrijf. Er zijn overigens ook ‘bulls’, mensen die verwachten dat het aandeel Tesla alleen nog maar verder zal stijgen.

De belangrijkste reden voor Lavallo om het aandeel zo laag te waarderen is de stroom aan negatieve berichtgeving de het bedrijf volgens hem zelf heeft veroorzaakt. Zo zou Tesla, bij monde van CEO Elon Musk, steeds weer veel te optimistische doelen stellen en is het punt bereikt waarop duidelijk wordt dat ze hun beloftes niet kunnen nakomen.

Momenteel is het bedrijf Tesla gewaardeerd op 25.55 miljard dollar. Dat is bijna net zo veel als de marktwaarde van het velen male grotere Renault, dat op dit moment een market cap heeft van 25,15 miljoen euro, ofwel 28,19 miljard dollar. Overigens heeft de Franse producent in de laatste maand een enorme stijging heeft doorgemaakt. Betaalde je in januari nog minder dan 60 euro voor een aandeel, nu is dat al meer dan 85 euro. Met het dalen van de olieprijs, is het aandeel van Tesla juist wat gezakt sinds de zomer van 2014 toen het aandeel op een recordhoogte van 281 dollar stond.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Waaw, een voorspelling van Merrill Lynch, de bank die de kredietcrisis niet zag aankomen en daarom van het faillissement moest gered worden door BoA.

Geloofwaardig…

@Esprit_de_Flandre: Tsja ML moet toch wat, want ze zitten tot aan hun ellebogen in de anus van de olie- en auto-industrie…

Er zijn helaas genoeg traders die dit soort crap geloven en er naar handelen…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.