Amsterdam CS IJsei
Of beter gezegd. De eigen auto, omdat die in de praktijk vooral zijn dagen blijkt te slijten op de parkeerplaats. En dat is uiteraard zonde van de schaarse ruimte in de stad.

Het autogebruik moet worden teruggedrongen en er moet meer worden gekozen voor andere vervoersmiddelen. Of het werkt om vaker de auto te laten staan, moet een proef in Amsterdam uitwijzen. Tijdens deze proef wordt aan 100 mensen met een parkeervergunning gevraagd om hun auto niet te gebruiken. In ruil daarvoor worden reiscredits gegeven, hiermee kan worden gereisd met deelauto’s, deelfietsen, deelscooters. Of traditionele vormen van openbaar vervoer, er kan dus ook worden gekozen voor de bus, metro en tram. Zelfs de taxi behoort tot de mogelijkheden.

Er wordt ter waarde van 500 euro aan reiskrediet te geven. Dat blijkt dus daadwerkelijk goed te zijn voor aardig wat taxikilometers. Amsterdam is sowieso bezig met verduurzaming van de mobiliteit en wil ervoor zorgen dat gebruik belangrijker wordt dan bezit. Een goede zaak, aangezien een auto in Amsterdam dagelijks gemiddeld liefst 23 uur stilstaat. Dat is zonde.

Amsterdammers die willen meedoen aan deze proef kunnen zich vanaf de derde september melden bij de gemeente.

Foto: noordzijde van Amsterdam CS, met taxistandplaats en busstation


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Op deze pagina kan je je aanmelden voor dit onderzoek:

https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeervergunning/doe-mee-reis/

Ik vind het wel een interessant onderzoek. Ik woon in Amsterdam en gebruikelijk voor mijn werk dagelijks de auto. Rijd zo’n 80KM per dag dus ik denk niet dat ik de doelgroep ben. Ik zie echter ook auto’s in parkeervakken staan die daar ogenschijnlijk vast geroest staan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.