De campagne ‘Slimmer Reizen in West’ gaat vandaag van start en loopt tot en met december 2013. Stadsdeel Amsterdam West heeft WeGo gevraagd om te investeren in het terugdringen van het aantal auto’s in de straten van West.

€5 miljoen per maand
Door een set aan maatregelen, waaronder het stimuleren van autodelen, wil de gemeente dit doel bereiken. Alle autoeigenaren in West kunnen samen per maand meer dan 5 miljoen euro verdienen door hun auto te verhuren op momenten dat ze hem zelf niet gebruiken.

WeGo Directeur Toy Hertogh geeft aan:

”We zijn blij dat Stadsdeel West het reduceren van het aantal auto’s heel serieus neemt. West is een van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland en juist hier kan WeGo een positieve bijdrage leveren om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Uiteindelijk willen we dit in heel Amsterdam bereiken.”

Door middel van de WeGo website en App zorgt WeGo ervoor dat autoeigenaren en potentiële huurders elkaar gemakkelijk kunnen vinden. De eigenaar bepaalt zelf de verhuurprijs en beschikbaarheid en huurders hebben de keuze uit een grote variatie aan auto’s. Iedereen kan deelnemen en heeft gelijke toegang.

Inwoners van West die nu hun auto willen delen, ontvangen van de gemeente de Slimmer Reizen Pas.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.