Amsterdam Round Tables
Amsterdam staat vandaag in het teken van elektrisch rijden. Vertegenwoordigers van onder andere autofabrikanten, energiebedrijven en Europese hoofdsteden komen samen om te spreken over het stimuleren van elektrisch rijden. Nooit eerder troffen zo veel partijen elkaar als op deze conferentie in Amsterdam.

De conferentie over elektrisch rijden is een initiatief van The New Motion en de gemeente Amsterdam. Het doel is meer mensen elektrisch te laten rijden. De conferentie in de Koninklijke Industriële Groote Club aan de Dam is de eerste ter wereld waar zo veel partijen samenkomen om gemeenschappelijke doelen te stellen en stevige toekomstplannen voor elektrisch vervoer te maken.

De opening wordt verricht door oud-premier Ruud Lubbers. Na toespraken van McKinsey & Company en het Formule E-Team bespreken de verschillende partijen in paneldiscussies de uitdagingen in en voor hun sector. Autofabrikanten als BMW, Volkswagen, Renault, Mitsubishi en Nissan zijn vertegenwoordigd, net als de fabrikanten Siemens en Bosch. Vertegenwoordigers uit Berlijn, Londen, Stockholm, Parijs, Amsterdam, Zweden en Noorwegen delen hun kennis op het gebied van elektrisch rijden. Ook wordt gediscussieerd over oplaadtechnieken en de financiering die nodig is om elektrisch rijden nog succesvoller te maken.

Na afloop van de paneldiscussies bespreken de deelnemers een gezamenlijk actieplan waarin partijen de ambitie uitspreken om belemmeringen voor elektrisch rijden lastig aan te pakken.


Meer lezen over: , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.