Amsterdam krijgt begin 2012 een grote oplaadplek voor elektrische auto’s, langs de ringweg A10. Met meer dan veertig oplaadpunten wordt dat het grootste elektrische ’tankstation’ van Europa, aldus initiatiefnemer Taxi-e.

Het gaat om 40 reguliere oplaadpunten en 4 snellaadpunten. Bij de snellaadpunten kunnen de elektrische auto’s na ongeveer 20 minuten weer verder, bij de reguliere punten duurt dat gemiddeld 6 tot 8 uur. Daarom krijgt het station tevens een soort P+R-terrein waarvandaan mensen met het openbaar vervoer naar huis kunnen gaan.

Taxi-e rijdt sinds vorige week in Amsterdam en Amstelveen en op Schiphol met 20 luxe taxi’s op groene stroom. De oplaadplek, die in februari of maart bij de afrit Amstel Business Park moet komen, zal naast particulieren ook plek bieden aan de taxi’s.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Maar vier snelladers? Vind het weinig. Ben benieuwd of dat het maximum is vanwege de belasting van het stroomnet en of het aantal nog wordt uitgebreid. Anders voorzie ik wachtrijen voor de snelladers. 😉

Ja inderdaad, waarom zou je in hemelsnaam een gewone oplader kiezen/gebruiken? Zijn er wellicht nog auto’s die niet overweg kunnen met een snellader oid?

Slechts 4 snelladers om te voorkomen dat straks een heel Amsterdams stadsdeel zonder stroom zit.

Apart bericht is dit; wij hebben al bijna een jaar lang 6 snelladers en 6 langzaam laders in Nieuwegein bij ons bedrijf, voor iedereen toegankelijk, gratis stroom.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.