Vanaf vandaag start de nieuwe Amsterdamse subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische bedrijfsvoertuigen die dagelijks veel kilometers in de stad maken. Voor de nieuwe subsidieregeling reserveert de gemeente tot eind 2015 € 8,6 miljoen.


De subsidiebedragen zijn in 2012: € 5.000 voor een elektrische personenauto,
 € 10.000 voor een elektrische bestelauto, € 10.000 voor een elektrische taxi en
 € 40.000 voor een elektrische vrachtauto. Door onder meer taxi’s en koeriersdiensten in de stad elektrisch te laten rijden, wordt op de meest effectieve wijze gewerkt aan het schoner maken van de lucht in Amsterdam.

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van elektrisch rijden, maar de auto’s zijn nog relatief prijzig. De nieuwe aanschafsubsidie van de gemeente Amsterdam moet het makkelijker maken om elektrisch te gaan rijden. Dat subsidiëren werkt, blijkt uit de resultaten van de eerdere subsidieregeling uit 2010, met die regeling werden meer dan 260 elektrische auto’s aangeschaft.

De nieuwe maatregel maakt onderdeel uit van het actieplan ‘Schone lucht voor Amsterdam’ dat is opgesteld om de stad in 2015 te laten voldoen aan de luchtkwaliteitsnormen van de Europese Unie. Het is van belang dat de hoeveelheid stikstofdioxide en fijn stof in de lucht afneemt zodat de gezondheid van Amsterdammers verbetert. Schonere lucht is ook nodig om te voorkomen dat de EU een bouwstop afkondigt voor grote projecten.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hopelijk geven ze geen subsidie op de Volt of Ampera. Die doen 12,6 km per kilometer. Lekker schoon, dus niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.