Renault Kangoo ZE met zak koffie
Letterlijk duizenden euro’s kunnen ondernemers terugkrijgen, wanneer elektrische auto’s, bestelauto’s, vrachtauto’s of bussen worden gekocht.

Alles elektrisch, dat lijkt hierbij het motto te zijn. Het helpt de luchtkwaliteit van de stad beslist vooruit wanneer er meer elektrisch wordt gereden. Reden genoeg voor Amsterdam om een uitgebreid subsidiestelsel op te tuigen. Dit jaar loopt er een regeling waarbij bedrijven € 5.000 aan subsidie ontvangen voor een elektrische personenauto voor de zakelijke veelrijder, € 5.000 voor een elektrische bestelauto en € 40.000 voor een elektrische of plugin-hybride vrachtwagen of bus. Het maximale bedrag ligt op € 500.000 per organisatie. Dat is aardig royaal.

Maar daar kan nog meer geld bijkomen, in geval van de aanschaf van een elektrische bestelwagen tenminste. Dan kan er nog eens € 5.500 subsidie worden verleend. Dat komt dus neer op een totaal bedrag van € 10.500 in het gunstigste geval. Dat is een aanzienlijk deel van de aanschafprijs van een Renault Kangoo ZE, Citroën Berlingo Electric of Nissan e-NV200. Om er een paar te noemen. De aan te schaffen auto moet wel nieuw zijn en de subsidie moet voor aanschaf zijn aangevraagd. De zogenaamde Subsidie Aanschaf elektrische bestelauto voor gebruik in Amsterdam kan per onderneming tweemaal worden aangevraagd. Ook bedrijven buiten Amsterdam hebben recht op subsidie, zolang ze zijn gevestigd in een gemeente die Amsterdam omringt. Per jaar moet er wel 8.000 kilometer binnen de stad worden afgelegd.

Met dank aan Erik voor de tip!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.