amsterdam
Vandaag presenteren de Gemeente Amsterdam en HvA onderzoeksprogramma Urban Technology de resultaten van de samenwerking op het gebied van onderzoek naar oplaaddata.

Deze uitkomsten, die gedeeld worden tijdens de bijeenkomst Data Donderdag, zijn uniek: geen stad ter wereld is zo ver als Amsterdam bij het analyseren en het praktisch toepassen van de data die de oplaadpunten voor elektrische voertuigen genereren. In de stad staan nu meer dan 1.100 oplaadpunten waarop maandelijks 4.000 unieke gebruikers in 25.000 sessies, 1,5 miljoen schone kilometers laden. De gebruikersdata biedt unieke inzichten om het laadnetwerk efficiƫnt te kunnen aanleggen, waardoor Amsterdammers en bedrijven ook in de toekomst blijven kiezen voor elektrisch vervoer. Om de verdere ontwikkeling van elektrische mobiliteit te kunnen faciliteren, heeft Amsterdam de ambitie dat het openbare netwerk in 2018 uitgebreid is naar 4.000 oplaadpunten.

Wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho: ‘De vraaggestuurde aanleg van de openbare oplaadpunten bepaalt voor een groot aandeel het succes van Amsterdam Elektrisch. De data bieden inzicht in het gebruik en maken duidelijk dat er groei plaatsvindt en uitbreiding van het netwerk nodig is. Amsterdam loopt voorop met elektrisch vervoer, maar dat is niet vanzelfsprekend. Om koploper te blijven, is kennis over het gebruik van de oplaadpunten onmisbaar. We mogen er als stad trots op zijn dat wij met de samenwerking met de HvA een wereldwijde primeur hebben op het gebied van kennis over het gebruik van het oplaadnetwerk en dit kunnen toepassen.’

Amsterdamse oplaaddata op de kaart
Ter gelegenheid van Data Donderdag is de kaart Oplaaddata Amsterdam Elektrisch gemaakt. Deze infographic laat zien wat de stad leert van de data en ermee doet. Geen droge cijfers, maar voorbeelden die de bijdragen van het laadnetwerk en de data aan de stad laten zien. Hiernaast publiceert Amsterdam Elektrisch maandelijks de kerncijfers in de Oplaadupdate, te vinden op haar facebookpagina.

oplaadupdate


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.