Een drietal republikeinen van het Amerikaanse huis van afgevaardigden heeft per brief om opheldering gevraagd van GM CEO Dan Akerson. De kwestie gaat uiteraard over het Volt-incident met vurige afloop dat zich in mei en juni afspeelde, maar pas vorige maand naar buitenkwam. Dat zint de heren politici maar niets.

De overheid wil nu weten hoe en wanneer GM het nieuws over de Volt die vlam vatte na een zijdelingse crashtest te weten kwam. De NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) kwam later bij nog twee Volt-testexenmplaren problemen tegen bij de accu. Het bevreemd ze dat er vijf maanden is gewacht om met het nieuws naar buiten te komen richting consumenten, dealers en hulpverleners.

Een opvallende zin uit de bewuste brief: “In light of the public outrage over Toyota’s delayed disclosure, why did GM fail to disclose safety deficiencies with the Volt for five months?”

General Motors heeft tot 21 december de tijd gekregen om met een antwoord te komen. Overigens werd eerder al bekend dat maar weinig Volt-rijders bezwaren hebben tegen de plug-in EV sinds het vuurincident.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.