Los Angeles Air Force Nissan LEAF
Vorige week werd de luchtmachtbasis in Los Angeles de eerste Amerikaanse federale instelling die zijn complete vloot heeft vervangen met stekkerauto’s. Daarbij kan het grootste deel hiervan ook nog eens stroom terugleveren aan het elektriciteitsnetwerk.

De vloot van 42 auto’s bestaat uit volledig elektrische en plug-in hybride sedans, pick-ups en passagiersbusjes. Hiervan kunnen 36 stuks stroom uitwisselen met het elektriciteitsnetwerk om pieken en dalen op te vangen en daarmee geld te besparen, maar ook om (tijdelijk) stroom te hebben als het netwerk door een ramp stil komt te liggen.

Het project is uniek omdat het gebruik maakt van OpenADR, ofwel een systeem dat kijkt naar de vraag en aanbod van het openbare elektriciteitsnet. Dit wordt naast Los Angeles op kleinere schaal getest op vier andere militaire basissen, waar de inkomsten voor het leveren van energie wordt geschat op 187 dollar per voertuig per maand, of 2.250 dollar op jaarbasis als de EV continue is aangesloten op het Smart Grid. Het zal wel even duren voordat de investering van 33 miljoen dollar in het project zichzelf heeft terugverdiend, maar het milieu is hen dankbaar.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.