Een samenwerking tussen Momentum Dynamics en GreenPower, dat er uiteindelijk toe moet leiden dat de shuttlebus niet vaak met een vaste kabel hoeft te worden verbonden, om het accupakket volgeladen te krijgen.

GreenPower EV Star

Momentum Dynamics is de partij die verantwoordelijk is voor de laadinfrastructuur, de shuttlebus wordt geleverd door GreenPower. Om de ritten zo soepel mogelijk uit te voeren, wordt in de toekomst draadloos opladen geboden.

Het gaat om de GreenPower EV Star, met een rijbereik van ongeveer 240 kilometer en plaats voor 19 inzittenden. Momentum Dynamics heeft een samenwerkingsverband met deze bouwer van de elektrische busjes voor zeker drie jaar. Het doel is om overal en nergens draadloos opladen mogelijk te maken, zo lang het bij stilstand geschiedt. Hiervoor wordt automatisch contact gemaakt met een grondzender.

Range anxiety is nog altijd een pijnpunt voor veel exploitanten die de transitie willen maken naar een uitstootvrije vloot. Door draadloos opladen te bieden, wordt range anxiety weggenomen doordat het de eindgebruikers toestaat op te laden zonder dat een voertuig ooit zelfs maar uit dienst hoeft te worden genomen.” Aldus Ryne Shetterly, vice-president Sales & Marketing van Momentum Dynamics.

Het blijft een interessante techniek, draadloos opladen. Zeker wanneer hoge vermogens kunnen worden geboden. Daarover bestaat in dit geval wel enige onduidelijkheid.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.