laadselfie
De gemeente Almere en het in Almere gevestigde bedrijf EV-Box slaan de handen ineen om het elektrisch rijden in de stad verder te stimuleren.

EV-box heeft in één klap maar liefst 15 gemeentelijke parkeergarages voorzien van 32 oplaadpunten. Op andere plekken in Nederland worden dit soort oplaadpunten door de gemeente of door een stichting gefinancierd. Almere kiest voor een unieke samenwerking tussen de gemeente en een lokaal bedrijf. EV-Box exploiteert de laadpunten in de Almeerse parkeergarages, de gemeente zorgde voor de voorbereidende installatiewerkzaamheden. De gemeente ontving hiervoor subsidie van de Provincie Flevoland.

In de volgende 15 gemeentelijke garages zijn oplaadvoorzieningen aangebracht: Hospitaalgarage, Krakelinggarage, Schippergarage, Regisseurgarage, Metropolegarage, Leerlinggarage, Muntgarage, Flevogarage, Schoutgarage, Brinkgarage, Floridagarage, Cubagarage, Brooklyngarage, Santiagogarage en Urcagararge.

Gedurende een proefperiode van twee jaar werken de gemeente Almere en EV-Box samen om kennis en ervaring op te doen. Welke behoeften hebben mensen die elektrisch (willen) rijden en hoe zorgen we voor een optimale laadinfrastructuur in Almere? De gemeente Almere wil samen met bewoners en met lokale partijen als EV-Box duurzaam gebruik van de openbare ruimte stimuleren en faciliteren.

Social media-actie

Frits Huis, wethouder openbare ruimte, cultuur en milieu, en Martijn van de Vegte, manager business development bij EV-Box, hebben een eerste ‘laadselfie’ gemaakt. Dit vormde de gezamenlijke aftrap van een campagne om de nieuwe laadfaciliteiten onder de aandacht te brengen bij bewoners en bezoekers van Almere. Elektrische rijders worden uitgedaagd een #laadselfie te maken en deze te delen via Twitter of Facebook. De actie loopt van 10 juli tot 1 september 2014 en wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking op woensdag 10 september.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.