Nissan NV200
Voor de aanstaande klimaatconferentie in Parijs gaan de gebundelde merken een EV-vloot organiseren. De grootste ter wereld.

Renault-Nissan gaat 200 elektrische auto’s leveren. De jaarlijkse topontmoeting vindt plaats van 30 november tot en met 11 december 2015 in Parijs. De auto’s zullen naar verwachting in totaal meer dan 400.000 emissievrije kilometers afleggen voor het vervoer van de personen. Meer dan 20.000 afgevaardigden van de Verenigde Naties uit 195 landen wonen COP21 bij.

Het wagenpark van COP21 omvat de Renault ZOE, de Nissan LEAF en de zevenpersoons Nissan e-NV200. De voertuigen zijn tijdens de conferentie dag en nacht beschikbaar voor het vervoer van afgevaardigden van en naar Le Bourget, waar de conferentie zal plaatsvinden. Het gaat om een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. Dit is de eerste keer dat de VN tijdens de jaarlijkse klimaattop een emissievrije, volledig elektrische personenautovloot ter beschikking heeft.

Een team van 200 chauffeurs en 200 vrijwilligers van Renault en Nissan rijden de elektrische auto’s. In juni deed Renault-Nissan een oproep voor vrijwilligers en gaf daarmee medewerkers die in of nabij Parijs wonen de mogelijkheid als vrijwilliger bij COP21 betrokken te zijn. Meer dan 450 medewerkers meldden zich aan en de 200 geselecteerde werknemers doorlopen inmiddels een trainingsprogramma ter voorbereiding op het evenement.

Renault-Nissan zet een netwerk op van meer dan negentig oplaadpunten op verschillende locaties. De oplaadpunten worden voorzien van groene stroom van het Franse nutsbedrijf EDF, en de compensatie voor restemissies vindt plaats in het kader van een programma van de Verenigde Naties. In de snellaadstations kunnen de batterijen van de auto’s in een halfuur worden opgeladen tot 80% van de capaciteit. Ruim een derde van de laadpunten blijft na de conferentie staan, onder meer twee snellaadstations op de luchthaven Charles de Gaulle, en een op zowel luchthaven Orly als Le Bourget.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooie marketingstunt dus…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.