PartnerHet busje van de Franse autofabrikant is in deze variant volledig emissievrij.

De nieuwe Partner Tepee Electric pakt de ruimte van de MPV Partner Tepee met het milieuvoordeel dat elektrisch rijden biedt. Deze auto biedt comfort voor vijf passagiers en een ruim en modulair interieur. Het model richt zich op een toenemend aantal klanten dat elektrisch rijden wil combineren met het gebruik van de auto voor velerlei dagelijkse activiteiten, ongeacht of deze voor persoonlijke dan wel zakelijke doeleinden zijn. In Nederland profiteert de zakelijke rijder van 4% bijtelling bij privé-gebruik. Het gehomologeerde bereik van 170 km voldoet voor het dagelijkse gebruik van de meeste Europese rijders, die gemiddeld dagelijks zo’n 60 km afleggen.

De Partner Tepee Electric wordt op de Geneva Motorshow 2017 gepresenteerd en zal in september op de markt worden gebracht. Het busje beschikt over 5 losse stoelen met 3 stoelen op de 2e zitrij die verwijderd kunnen worden waardoor een vlakke vloer ontstaat. De laadruimte is één van de grootste in zijn klasse en is tot 1.350 liter groot met 5 personen aan boord en 3.000 liter met 2 personen aan boord en de stoelen van de zitrij verwijderd. De grote achterklep en de achterruit kunnen los van elkaar worden geopend.

Partner

Het op afstand instellen van de verwarming of de airconditioning maakt het mogelijk om de temperatuur in de auto te regelen voordat je in je auto stapt. Als dit minimaal een halfuur van tevoren gebeurt, profiteert de bestuurder van perfect thermisch comfort. Deze functie werkt ongeacht of de auto opgeladen is of niet. Op het moment dat de auto wordt opgeladen, is het instellen van de warmte in het interieur niet van invloed op het bereik. Als de auto niet wordt opgeladen, hoeft alleen maar te worden aangegeven hoe groot het laadniveau van de accu moet zijn voor de eerstvolgende rit.

Het interieur bevat 78 liter opbergruimte, open dan wel gesloten. De snelheidsbegrenzer, het bandenspanning-controlesysteem, ESP gekoppeld aan Hill Start Assist, handbediende airconditioning, de radio met CD en MP3, de 2 zijschuifdeuren en de hoogte-instelling van de bestuurderstoel zijn standaard. De achteruitrijcamera, als optie leverbaar, maakt gebruik van het grote kleurenscherm en maakt dagelijkse parkeermanoeuvres een stuk makkelijker. Om manoeuvreren bij lage snelheden te vergemakkelijken kunnen de parkeersensoren achter, standaard bij het tweede uitrustingsniveau, worden aangevuld met parkeersensoren voor. De Partner Tepee Electric beschikt over een 7-inch kleuren touchscreen. Het scherm wordt standaard geleverd vanaf het tweede uitrustingsniveau. De modus snelladen tot 80% in 30 min, leverbaar als optie, maakt meerdere dagelijkse ritten mogelijk.

Partner

De Partner Tepee Electric uitgerust met de elektrische aandrijflijn dat we kennen van de Partner Electric besteluitvoering. Het vermogen bedraagt 67 pk en 200 Nm aan koppel. De twee lithium-ion accupakketten met energievolume van 22,5 kWh vinden we aan weerszijden van de achtertrein. Door deze plaatsing komt het zwaartepunt lager te liggen en dat komt ten goede aan het rijgedrag en de wendbaarheid van de nieuwe PEUGEOT Partner Tepee Electric. Ook de ruimte voor de inzittenden en de grote bagageruimte in de Partner Tepee zijn door deze plaatsing behouden.

Er zijn twee oplaadmogelijkheden voor de accu’s. Standaard laden via een klassieke huisaansluiting (van 8 A of 10 A afhankelijk van het land) of een Green’up beveiligde stekker (van 14 A). Volledig opladen (lege accu) duurt dus 8,5, 12 of 15 uur afhankelijk van de stroomsterkte van de aansluiting. Snelladen met een CHAdeMO-stekker (95 A) laadt in 30 min 80% van de accucapaciteit.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

da’s een behoorlijk reclamepraatje Ruub 🙂

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.