Meer informatie is bekend geworden over de Duitse productielocatie van Tesla.

Tesla Gigafactory 1

De plannen voor de Gigafactory liggen ter inzage, wat aan officiƫle goedkeuring van de plannen voorafgaat. Zo is meer duidelijk geworden over wat er staat te gebeuren in Duitsland.

Het gaat om een forse productielocatie, waar zowel succesnummer Tesla Model 3 geproduceerd met worden, alsmede toekomstige modellen. Of dat de Roadster, Semi en Cybertruck gaan worden, is onduidelijk. Het lijkt een logische gedachte dat de Model Y in ieder geval in Duitsland van de band rolt, het valt immers met zekerheid te stellen dat die auto in Europa hoge ogen weet te gooien.

Uiteindelijk moet de jaarproductie uitgroeien tot 500.000 auto’s. Een cijfer waarbij de jaarproductie van 367.500 Tesla’s in 2019 schril afsteekt. Ingewijden zetten overigens in op een jaarproductie van 150.000 auto’s.

Het behoeft geen uitleg dat alle relevante onderdelen voor autobouw in de fabriek te vinden zijn; een perserij en gieterij, maar ook de carrosseriebouw, lakstraat, stoelproductie, batterijproductie en kunststofproductie, alsmede de vervaardiging van de aandrijving en afmontage.

In juli 2021 moet de productie in de Duitse Gigafactory van start gaan. (Via: ecomento.de)

Beeld: eindbeeld van de Gigafactory 1 van Tesla


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.