Allego laadpaal Amsterdam ArenA
Allego, een aanbieder van laadpalen, is als winnaar uit de bus gekomen bij een aanbesteding voor plaatsing en beheer van 200 laadpalen in de Metropoolregio Amsterdam Elektrisch.

Die Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) is overigens een stuk groter dan Amsterdam, je kunt beter spreken van de Randstad Noord. In gemeentes in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht zal Allego 200 laadpalen plaatsen en beheren tot ten minste 2018 en met een optie voor nog eens drie jaar. Het is de bedoeling dat de 200 openbare oplaadpunten nog voor het einde van het jaar geplaatst en operationeel zijn.

Metropoolregio Amsterdam Elektrisch

De Metropoolregio Amsterdam wil de groei van elektrisch vervoer versnellen. Om dat te stimuleren, ging eind 2011 het project Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-E) van start. De focus ligt op de uitrol van een netwerk van oplaadpunten in de regio waar elektrische auto’s kunnen laden, het stimuleren van meer elektrische auto’s bij bedrijven en overheden, samenwerking met overheden en markt en het delen van kennis. Het project is inmiddels de grenzen van de MRA ontgroeit.

MRA-E bedient alle gemeenten in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht. Deze regio is ideaal voor elektrisch rijden. Met zijn fijnmazige infrastructuur leent de regio zich uitstekend voor het aanleggen van een netwerk van oplaadpunten. Met 4,4 miljoen inwoners is deze regio dicht bevolkt met bedrijven en klanten die probleemloos met elektrische auto’s uit de voeten kunnen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.