Rijtje snelladers van Allego in Frankfurt
Het is vakantie, dus tijd om de grens over te gaan en buitenlands nieuws te brengen. In dit geval de plaatsing van snelladers in Frankfurt.

Het netwerk van snelladers wordt steeds fijnmaziger. In Nederland, maar ook in het buitenland. De voorbije maanden kwam er meermaals goed nieuws langs over het aantal snelladers in Duitsland. Fastned is van plan om laadstations te bouwen in Duitsland en de energieleverancier EnBW wil in totaal 1.000 nieuwe snelladers langs de Autobahn plaatsen.

Ook Allego draagt zijn steentje bij aan de infrastructuur voor elektrische auto’s. Het bedrijf heeft vier snelladers geplaatst bij de Flughafen Frankfurt am Main. De laadpunten liggen zowel vlakbij de luchthaven, als de snelwegen A3 en A5. Allego heeft de laadpunten geplaatst en is ook verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud.

De snelladers zijn onderdeel van het Schnellladenetz für Achsen und Metropolen (SLAM). Drie van de vier laadpunten werken uitsluitend met de CCS-standaard, die gemeengoed begint te worden op elektrische auto’s. Bij die laders kunnen zijn auto’s tegelijk laden. Ook staat er een triple charger, die heeft stekkers stekkers met een CCS-aansluiting, een CHAdeMO-aansluiting en een AC-aansluiting.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.