Duitse VW e-Golf bij een snellader
Om beter gebruik te kunnen maken van bestaande laadpunten.

Het gaat om het netwerk van Gireve, een Franse dienstverlener op het gebied van elektrisch rijden. Dat is per direct uitgebreid met het netwerk van Allego. Een netwerk dat 12.000 publieke laadpunten en snelladers in heel Europa omvat. Dat is uiteraard profijtelijk voor iedereen die ook wel eens buiten de grenzen van zijn eigen land komt.

“Wij zijn ervan overtuigd dat sterke samenwerkingen, zoals die met Gireve, de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de gebruikerservaring van e-rijders verbetert. Tegelijkertijd wordt de acceptatie van elektrische voertuigen versneld en de marktpositie van Allego uitgebreid. Het is een belangrijke stap in de overgang naar e-mobiliteit en een schonere, groenere en duurzamere toekomst”, aldus Anja van Niersen, CEO Allego.

Bruno Lebrun, CEO van Gireve: “Gireve wil een langetermijnpartner zijn van laadpunt-exploitanten en bedrijven die zich inzetten voor e-mobiliteit in Europa. Door hen onze roamingdiensten en tools aan te bieden kunnen onze partners e-rijders voorzien van e-mobiliteitsdiensten.”

Allego heeft ook ultrasnelladers, die deel uitmaken van het Mega-E-project. Er komen in totaal 322 van die laders en 39 laadhubs met verschillende soorten snelladers en reguliere laders. Eén van die hub’s is te vinden in Eindhoven. Nu er steeds meer auto’s op de markt komen waarmee snelladen met meer dan 50 kW mogelijk is, begint dat een interessante categorie te worden. Ook Fastned en Ionity bouwen veel ultrasnelladers, dus met de concurrentie zit het wel snor.

Foto: Duitse VW e-Golf bij een snellader, via Twitter (Allego)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.