Kust bij Alesund, Noorwegen
Valt daar groei te verwachten? Voor Allego zeer zeker, want wordt een snellaadnetwerk in Scandinavië gerealiseerd.

Het zijn ultrasnelladers die door Allego naar Noorwegen, Zweden en Scandinavië worden gebracht, dus laadstations die een vermogen van maximaal 350 kilowatt kunnen leveren. Daarmee zit het accupakket van zo ongeveer iedere denkbare ev in een enkel ogenblik vol genoeg om door te kunnen gaan. Aanvankelijk gaat het om 55 locaties, langs snelwegen, maar bijvoorbeeld ook in steden en bij winkelgebieden. Men zoekt nog naar partijen om mee samen te werken, want grondeigenaars en -exploitanten moeten het we zien zitten om een laadvoorziening op hun terrein te hebben.

De opmerking van Tobias Henmark, managing director Scandinavië bij Allego is vrij voor de hand liggend: “Met onze activiteiten in Scandinavië anticiperen we op de behoeften van e-rijders in deze regio. Met zijn professionele expertise en internationale ervaring in het ontwikkelen van een laadinfrastructuur is Allego een ideale kennispartner in de dynamische Zweedse mobiliteitsector.”

Deze dagen wordt er groot gedacht, een Europees netwerk van ultrasnelladers moet er komen, als deel van het door Allego bedachte project Metropolitan Greater Areas Electrificied (MEGA-E). Dit wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. In 2021 wil Allego op 322 locaties ultrasnelladers beschikbaar hebben, daaronder ook 39 multimodulaire charging hubs met een geschiktheid voor verschillende soorten van vervoer met elektrische aandrijving.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.