Citroen Jumpy
Deze logische stap heeft een andere grote autobouwer reeds gezet.

Ook Mercedes komt met elektrische uitvoeringen van zijn bestelwagens. En precies dat is PSA ook van plan. Zowel Citroën als Peugeot wil van iedere bestelwagen ook een elektrische versie gaan aanbieden. Het is nog niet gezegd dat dit volledig elektrische bussen zijn, mogelijk komen er ook hybrides of milde hybrides.

De Franse autobouwer ziet in ieder geval in dat de populariteit van diesel tanende is. Vooral in stadscentra wordt het gebruik van voertuigen op die brandstof steeds meer aan banden gelegd, en lijkt de voorkeur uit te gaan naar elektrisch. De Peugeot Partner en Citroën Berlingo zijn al verkrijgbaar in een volledig elektrische uitvoering, een verbeterde versie van die compacte bestelwagens volgt binnen nu en enige jaren.

Voor halverwege 2020 zijn een elektrische Citroën Jumpy en Peugeot Expert gepland. In 2025 moeten het gehele bestelwagenaanbod zijn geëlektrificeerd, tegen die tijd moet het leeuwendeel van de personenwagens dat het concern verkoopt eveneens elektrisch zijn. Voor wat betreft de bestelwagens wordt concerngenoot Opel angstvallig buiten beschouwing gelaten. Wel meldt Philippe Narbeburu, de verantwoordelijke voor bestelwagens bij PSA, dat 85 % van de mensen uit de voeten moet kunnen met een elektrische bestelwagen. Concrete cijfers over het bijbehorende rijbereik ontbreken vooralsnog. (Via: lesechos.fr)

Beeld: Citroën Jumpy


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.