Gaat de zuinigheidsslag in autoland zelfs doordringen tot de bedrijfswagens van grote merken? Wel als het aan Volkswagen ligt. De Duitse autobouwer heeft aangekondigd dat álle bedrijfswagenmodellen nu leverbaar zijn met BlueMotionTechnologies. Zuinig rijden kan dus ook in deze sector.

Eerder bracht Volkswagen de Crafter al up-to-date met nieuwe BlueMotion-toevoegingen. Maar recentelijk is zelfs de Amarok (pick-up) uitgerust met een achttraps (!) automaatbak. Waar dat goed voor is? Welnu, meer versnellingen betekent meer rijcomfort, maar wellicht nog belangrijker: het gemiddelde verbruik van deze bedrijfswagen gaat hiermee omlaag. Een welkome boodschap voor ondernemers die graag op de bedrijfskosten letten.

Volkswagen heeft de brandstof- en CO2-bespaerende maatregelen allemaal samengevoegd onder de noemer BlueMotionTechnologies. Dit houdt onder meer in dat er een start/stop-systeem aanwezig is, maar ook de remenergie wordt opgevangen en weer gebruikt. hierdoor hoeft de dynamo minder hard te werken en ligt het verbruik dus lager. Daarnaast worden er aanpassingen gedaan aan de aerodynamica en worden bedrijfswagens uitgerust met lage rolweerstand-banden.

Al deze technologieën zorgen voor een forse verlaging van CO2 uitstoot en brandstofverbruik. Enkele voorbeelden: De nieuwe Transporter BlueMotionTechnology 2.0 TDI heeft een gemiddeld verbruik van niet meer dan 6,7 liter per 100 km (CO2: 176 g/km). En in de Crafter zorgen nieuwe TDI-motoren met BlueMotionTechnologies voor een verlaging van de bedrijfskosten tot wel 25%.

Volkswagen heeft op volkswagennatuurlijk.nl alle modellen uiteengezet die zijn uitgerust met de nieuwe ‘geldbespaartechnieken’, beter bekend als BlueMotionTechnologies. Check de site ook voor filmpjes van de technieken.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.