e-Golf aan de stekker
De nieuwe VW e-Golf is te bewonderen bij de dealers. Een mooi moment om een samenwerking tussen VW en Eneco wereldkundig te maken.

Laden bij alle publieke laadpalen in Nederland voor een vast bedrag per maand. Dat is de aanbieding die VW en Eneco HollandseWind doen. Groene stroom voor een vooraf vastgesteld tarief. Het laadabonnement werkt met zeven verschillende bundels, die zijn gebaseerd op het aantal te rijden kilometers per jaar. De 10.000 km bundel (met 1.667 kWh) kost € 35 in de maand. De 20.000 km bundel (met 3.333 kWh) kost € 70 in de maand, terwijl voor 30.000 km (4.167 kWh) een maandbedrag van € 105 afgetikt dient te worden. Dat betekent een kilowattuurprijs die tussen de € 0,25 en € 0,30 ligt.

Het grote voordeel voor de eigenaar van een e-Golf is dat de kosten vooraf inzichtelijk zijn. Het tarief is nu niet meer afhankelijk van de exploitant van de laadpaal en een starttarief hoeft niet meer betaald te worden. Ook snelladen is volgens Volkswagen mogelijk. In vergelijking met een Golf op benzine wordt ongeveer de helft bespaard aan brandstofkosten. Het laadabonnement is alleen beschikbaar voor eigenaars van de nieuwe VW e-Golf. Wanneer het totale stroomverbruik onder de hoeveelheid stroom ligt die met het abonnement is ingekocht, dan wordt het overschot meegenomen naar het volgende jaar. Dit lijkt dus een puike deal te zijn.

De levering van de vernieuwde VW e-Golf start binnenkort. De auto heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 290 Nm. Met een accupakket van 35,8 kWh komt de auto maximaal 300 km ver.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Thuis laden is nog steeds veel goedkoper, zeker zakelijk en als je meer dan 10.000 Kwh per jaar gebruikt want dan gaat de energiebelasting flink omlaag met 11ct per Kwh.
Waarom kan het dan grootschalig niet goedkoop, de overheid kan de energiebelasting verlagen voor laadpaalexploitanten door alle laadpalen als een geheel te zien ipv elke paal afzonderlijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.