Eindelijk gaat ook Alfa Romeo overstag, met de weg der geleidelijkheid brengt het merk ev’s op de markt.

Niet heel verwonderlijk is het een plugin hybride die er als eerst is. Een suv die zal worden gebaseerd op de Alfa Romeo Tonale, een concept car. Interessanter is uiteraard volledig elektrische aandrijving. Daarop is het wachten tot 2022. Het wordt een zeer compacte suv, qua formaat vergelijkbaar met de Audi Q2.

De elektrische suv staat op een platform van PSA, dat wordt gebruikt voor de DS 3 Crossback E-Tense, Opel Corsa-e, Peugeot e-208 en Peugeot e2008. De voorgenoemde reeks beschikt over een identieke aandrijflijn, met een vermogen van 100 kW (136 pk), een koppel van 260 Nm en een accupakket van 50 kWh. De Alfa Romeo moet krachtiger worden, omdat het merkimago dat nu eenmaal voorschrijft.

Er wordt echter niet gewerkt met artificieel motorgeluid. Volgens een woordvoerder van Alfa Romeo is juist de rust een gunstige eigenschap van een elektrische aandrijflijn. Wel komt er naar verwachting een sportmodus. Ook wordt gesteld dat het late debuut in de ev-markt een voordeel is, omdat het Alfa Romeo de kans geeft om met een betere auto dan de concurrentie te komen. (Via: autocar.co.uk)

Beeld: Alfa Romeo Tonale concept


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.