Er is volgens BMW-topman Norbert Reithofer al flink wat vraag naar de elektrische stadsauto.

Volgens Reithofer zijn er al enkele honderden orders voor de elektrische BMW binnengesleept. De i3, uitgerust met een 125 kW (170 pk) sterke elektromotor, sprint in minder dan 8 seconden naar de honderd km/u. Dankzij het gebruik van carbonfiber komt het totaalgewicht uit rond de 1.250 kg -voor een EV gering- en zorgt een volgeladen accupakket voor een actieradius van 130 á 160 kilometer.

Range extender = 300 km range
Herbert Diess, BMW’s R&D chef, liet onlangs al weten dat bij de i3 een range extender als extra optie wordt aangeboden. Het is nog niet bekend hoeveel deze optie zal kosten, maar de extender zal wel direct beschikbaar zijn als de BMW i3 in het vierde kwartaal van 2013 op de markt komt. Samen met deze nog nader te specificeren verbrandingsmotor, die bij de motorfietsafdeling zal worden geleend, zal de range ongeveer 300 km bedragen

Prijs
De Duitse vanafprijs van de i3 zou tussen de 35.000 en 40.000 euro komen te liggen. Mocht de Nederlandse prijs in de buurt komen, dan is BMW’s zuinige stadsauto iets duurder dan de Nissan Leaf (€34.990) en goedkoper dan de Opel Ampera (€45.500).


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.