Daags na het onthullen van de Model X komt er een positief gestemde claim van de Californische autobouwer naar buiten. Ze zouden inmiddels 500 orders binnen hebben gekregen voor de Model X, een elektrische crossover die zijn genen deelt met de Model S.

Deze 500 orders zijn goed voor een waarde van ruim veertig miljoen dollar, maar dat geld heeft Elon Musk uiteraard nog niet in de kontzak. De productie van de Tesla Model X begint eind 2013, maar het in grote getale uitleveren van de zevenzitter komt in 2014 pas op gang. Tesla verwacht jaarlijks tien á vijftienduizend units te kunnen produceren. Tel daarbij op dat ze de Model S inschatten op 20.000 stuks per jaar, en in de nieuwe Tesla-fabriek -die voorheen in handen van Toyota en GM was- zullen ze het nog zeer druk krijgen. Nu maar open dat er geen kink in de elektriciteitskabel komt.

De introductie van de Model S staat nog steeds gepland voor medio juli, maar Elon Musk deed gisteren tijdens een conference call een opvallende uitspraak. Journalisten zullen namelijk niet de mogelijkheid krijgen om in de auto te rijden vóórdat de verkoop begint. Doorgaans krijgen automotive media ruimschoots van tevoren de tijd om een model te testen, maar die vlieger gaat niet op voor de Model S. Het roept de vraag op of Tesla wel voldoende vertrouwen heeft in hun eigen product, maar volgens Elon Musk is daar geen sprake van. Sterker nog, als een early adopter de Model S vindt tegenvallen, kan hij de auto met gemak voor meer geld doorverkopen aangezien de vraag een stuk groter is dan het aanbod. Ook liet Musk weten dat de onthulling van de Model X het aantal reserveringen van de Model S flink heeft laten stijgen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.