Van over de hele wereld kreeg BMW reserveringen voor een proefritje in hun eerste elektrische auto.

Dankzij deze overweldigende interesse weet Ian Robertson (hoofd verkoop) bijna zeker dat de BMW i3 een grote impact zal hebben op de EV-sector: “Wij hebben er vertrouwen in dat de i3 en i8 de vraag van de klant zal veranderen, omdat wij een deel van deze technologie vormgeven.”

De productieversie van de i3 compacte middenklasser zal officieel in september op de Frankfurt autoshow worden onthuld. Nog voor het eind van dit jaar staat hij bij de dealers. Robertson zei dat de i3 verschilt met veel hedendaagse EV’s omdat hij al vanaf het begin is ontwikkeld als elektrische auto. Dit is geen gewone auto voorzien van een elektrische aandrijflijn.

Robertson wilde nog niets kwijt over de vanafprijs, maar gaf wel aan dat het overeen zou komen met die van de 3-serie. In Duitsland kost deze tussen de 28.800 en 38.800 voor de basisversies. Ondanks het slechte weer voor Fisker en Better Place, blijft Robertson erop vertrouwen dat de i3 en i8 vanaf het eerste exemplaar winstgevend zullen zijn.

Het is een investering voor onze toekomstige plannen, waarin emissievrije auto’s een zeer belangrijke rol in spelen. […] In de komende drie tot vier jaar zien we meer ontwikkeling in batterijen dan in de afgelopen 100. Met name het vooruitzicht voor lithium-air batterijen is positief omdat deze sneller laden en een range leveren die beter past bij wat mensen denken nodig te hebben.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.