Niet meer zoeken naar een laadpunt dat vrij is, dus ook geen last van laadpaalklevers, maar parkeren en vertrouwen op de nieuwste stand der techniek.

CARL-laadrobot van Aiways

Het kan nogal eens een gedoe zijn om een vrij laadpunt te vinden, zeker aangezien de populariteitstoename van elektrische auto’s nog altijd aanzienlijk is. Wanneer er niet hoeft te worden nagedacht over het opladen van het accupakket, is dat wel zo gerieflijk.

Aiways pakt dat als volgt aan. De Chinese producent, die deze zomer in Europa de suv U5 op de markt brengt, komt met een laadrobot genaamd CARL. In een vooraf vastgesteld gebied hoeft niet meer te worden gedaan dan parkeren. Na in een speciale app om stroom te hebben gevraagd, snelt de robot toe en koppelt geheel zelfstandig aan, zodat het opladen van start kan gaan. Het gaat om snelladen en er wordt met de bekende standaarden gewerkt. CARL heeft een opslagcapaciteit van 30 kWh of 50 kWh. Amper één volledige acculading en dat is wel wat min.

Laadrobot CARL vindt de weg met behulp van gps. Onduidelijk is hoe lang het duurt om de batterij van de laadrobot volledig op te laden. De laadrobot is zowel in Europa als China gepatenteerd.

Het idee van opladen zonder kabels is niet nieuw. Tesla is eerder met zoiets bezig geweest en ook Volkswagen toonde de wereld een soortgelijk apparaat, net als Hyundai. (Via: electrive.net)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.