Een nieuwe, vrij grote ev. Opnieuw een crossover.

Aiways U6ion

Aiways is een Chinees merk dat binnenkort zijn opwachting zal maken in Europa. Op de komst van de Aiways U5 hoeft slechts enige maanden te worden gewacht. Dat is net als het nieuwe model een suv, hoewel de nieuwe zeker ook het label crossover verdient. De Aiways U6ion is een sportief gelijnde hatchback, die hoog op de wielen staat. Het geeft de ev een vermeend heldhaftig voorkomen. In geval van het showmodel gaat dit gepaard met een zekere uitbundigheid, met dank aan de oranje exterieurkleur, de velgen met accenten in dezelfde kleur en de racy side skirts.

De luchtweerstand van de Aiways U6ion is met een CW-waarde van 0,27 aangenaam laag. Iets dat uiteraard gunstig is voor het rijbereik. In het interieur is een aanraakscherm van 14,6″ te vinden, het stuurwiel ziet eruit als een yoke, een stuurknuppel van een vliegtuig. Spraakherkenning is aanwezig, zodat de bestuurder zich de moeite van het doorploegen van talloze menu’s kan besparen en net als bij een Skoda zijn er in de deuren paraplu’s te vinden. Een batterij veiligheidssystemen is present om waar nodige het goede te doen: Auto Emergency Brake (AEB), Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Adaptive Cruise Control (ACC), Intelligent High Beam Control (IHBC), Lane Keeping System (LKS) en vermoeidheidsdetectie.

Op specificaties is het nog wachten. Wel wordt gewag gemaakt van een licht accupakket en een licht interieur, een omstandige poging om het inherente hoge gewicht van een ev wat minder te doen opvallen. Het is onduidelijk wanneer de auto verkrijgbaar is. Bovendien is dit een concept, waarvan de productieversie niet enorm veel zal afwijken.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.