Dat behoeft enige uitleg. De Aiways U5 is een Chinese suv, Corsica een populair eiland voor rustzoekers en natuurbehoeftigen.

De komst van de Aiways U5 is naar verluidt een kwestie van weken, vanaf juni zou de auto er moeten zijn. Het is een suv, de auto is volledig elektrisch en niet al te duur, dus het zal wel een succes worden.

De eerste grote bestelling is een feit. Op Corsica zet de lokale vestiging van Hertz namelijk met overtuiging in op elektrisch rijden. Er is een heus programma gaande op het Franse eiland, onder de noemer Electrify Corsica wordt vol ingezet op forse uitstootbesparing en milieumaatregelen. Verdere details van het programma worden in juni onthuld. Het is alvast bekend dat er een paar honderd stuks van de Aiways U5 als huurauto worden ingezet. Een eiland is immers het ideale decor, omdat de afstanden niet al te zeer oplopen. Vermoedelijk zal ook worden overgegaan tot de plaatsing van tientallen laadpunten.

Jean Noel Filippi van Hertz Corsica is overtuigd van de kwaliteit en inzetbaarheid van de Aiways U5. Niet ten onrechte, want een accupakket van 63 kWh levert een rijbereik van 400 kilometer op volgens de WLTP-norm. (Via: electrive.net)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.