Aiways U5
Erewoord? Er is in ieder geval veel dat erop wijst.

De Aiways U5 lijkt de eerste Chinese, luxe en volelektrische suv te zijn die in Europa debuteert. Nog voor Byton, eveneens een veelbelovende nieuwkomer. De Aiways U5 komt over de weg naar Europa gereden, maar zal spoedig ook per schip worden overgebracht. De auto heeft inmiddels een Europese typegoedkeuring, toch iets dat niet geheel onbelangrijk is.

“De auto zal vanaf volgend jaar in Europa te koop zijn”, aldus Samuel Fu van Aiways. Wat strikt genomen niet betekent dat de auto ook geleverd wordt, maar laten we niet te cynisch worden. De prestaties van de Aiways U5 zijn veelbelovend. De aandrijflijn is goed voor 140 kW (191 pk). Het koppel komt uit op 315 Nm. Standaard is een accupakket aanwezig met een voldoende ruime capaciteit van 63 kWh. Daarmee is het rijbereik 503 kilometer, optioneel is het gepatenteerde Range-Exentending Battery Pack B. Het moet nog blijken wat hier zo bijzonder aan is, wel neemt het rijbereik met 120 kilometer toe. De opgegeven actieradius is gemeten volgens de wat toeschietelijke NEDC-norm. Wel gunstig is de lage Cw-waarde van 0,29. Verder is er een batterij aan rijhulpsystemen aanwezig, om het de chauffeur gemakkelijk te maken. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat de bestuurder wordt herkend en voorkeursinstellingen worden gedaan zonder dat enige moeite nodig is.

De auto is van alle gemakken voorzien en heeft een voldoende aantrekkelijk vormgegeven interieur en exterieur, waarbij wel aangetekend dient te worden dat het afwachten is of het materiaalgebruik op orde is.

Zoals de mores is in het hogere ev-segment, worden updates over the air gedaan. Bij eventuele storingen is op afstand diagnose stellen is eveneens mogelijk. De vanafprijs is opvallend scherp, een bedrag van € 35.000 wordt genoemd. (Via: ecomento.de)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.