Een elektrische suv, van een Chinese producent. Krijgt die auto de handen op elkaar?

China is een producerende natie en thuisland van een aantal interessante automerken die zich hebben toegelegd op de productie van elektrische auto’s. Voor de Europese markt lijken MG, NIO en Aiways de beste kaarten te hebben.

De Aiways U5 is op weg naar Europa. In augustus gaat de levering van start, een paar maanden later dan gepland, maar soit. De Aiways U5 heeft een aandrijflijn die goed is voor een vermogen van 140 kW (191 pk), het koppel komt uit op 315 Nm. Met een opslagcapaciteit van 63 kWh is het accupakket voldoende ruim bemeten. Volgens de NEDC-norm komt het rijbereik uit op 503 kilometer.

Er moeten toonzalen komen door heel Europa, hiervoor wordt samengewerkt met de Duitse elektronicaketen Euronics. Het blijkt maar weer dat onderhoud een hoegenaamd onbestaand fenomeen is bij een elektrische auto. De Aiways U5 hoeft slechts eens per 100.000 kilometer te worden binnengebracht voor servicewerkzaamheden.

Het is nog niet duidelijk wat de vraagprijs van deze Aiways U5 wordt. Nieuws daarover zal ongetwijfeld volgen in de aankomende maanden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.