Grontmij BRP (beheer reststoffen projecten) is eigenaar van Afvalverwerkingsbedrijf “De Stainkoeln” in Groningen. Ze hadden een nieuwe terreinauto nodig voor de onderhoudsmonteurs en hebben daarbij gekozen voor een elektrische auto.

Het terrein van de Stainkoeln is nogal een ongewone locatie, met veel zwaar vrachtverkeer en steile taluds is het terrein voor de gewone auto bijna ontoegankelijk. “We hadden eerlijk gezegd niet direct gedacht aan een elektrische oplossing. Totdat we in contact kwamen met Frisian Motors die speciaal voor dit soort gebruik een 100% elektrische transporter heeft gemaakt,” aldus een medewerker van de Stainkoeln. Er werd niet over één nacht ijs gegaan, de FM-50 terreinwagen is grondig getest op het gehele terrein en al snel waren de medewerkers enthousiast over de rijeigenschappen onder deze barre omstandigheden. Uiteraard aangevuld met de praktische voordelen van elektrisch; belastingvrij, minder onderhoud en “tanken” op eigen terrein aan de stekker.

Frisian Motors is een assemblage fabriek gevestigd in het Friese Bakkeveen en heeft zich gespecialiseerd in 100% elektrische voer- en werktuigen. Zo hadden ze begin dit jaar al een Europese primeur met de eerste 100% elektrische tuintractor (zitmaaier). Inmiddels is daar de terreinauto bijgevoegd die een volledige RDW keuring heeft voor de openbare weg en zelfs ruim boven de 60 km/per uur rijdt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.