Californië overweegt de ZEV kredieten af te schaffen. Een belangrijke vorm van inkomsten voor Tesla valt hiermee weg.

Tesla zegt niet afhankelijk te zijn van de Californische ZEV kredieten die worden uitgedeeld bij de verkoop van emissievrije voertuigen. Elon Musk verwacht dat deze inkomsten af zullen nemen nu Tesla meer auto’s in het buitenland gaat verkopen. In het vierde kwartaal van dit jaar zou de fabrikant winstgevend moeten zijn puur op autoverkoop.

Toch brengt de verkoop van deze kredieten een geschatte 35.000 dollar per Model S op, wat op kan lopen tot een totaal van 250 miljoen dollar over 2013. Tesla behaalde hun eerste winst (11,2 miljoen dollar) in het eerste kwartaal van 2013. Naast goede verkoopcijfers is dit ook te danken aan de 67,9 miljoen die zij verdienden aan ZEV kredieten en nog eens 17,1 miljoen aan andere kredieten. Honda is hierbij een goede afnemer (13,8 miljoen dollar in 2010), maar ook andere fabrikanten profiteren van deze regeling.

Wat Tesla ook zegt, alles wijst erop dat hun succes sterk afhankelijk is van de kredietenverkoop. Het Californische bestuur wil voor dit laatste een stokje gaan steken. Om de beste ZEV kredieten te bemachtigen, moet een EV een stadsrange van 300 mijl hebben en in 15 minuten tot 95% kunnen laden. De 85kW Model S valt hier buiten met het Supercharger plug-in netwerk, maar krijgt nog steeds het maximale aantal kredieten dankzij de mogelijkheid om de accu’s te wisselen. Als deze laatste bonus wegvalt, zullen de kredieten een stuk minder waard worden. Tesla heeft in ieder geval tot 2018 om zich hierop voor te bereiden. Daarna wordt er voor de ZEV kredieten alleen naar range gekeken. (Via Automotive News)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Erg politiek gemotiveerd standaard, die zowel positief als negatief! voor tesla worden.

Resultaat moet zijn meer fabrikanten die echt mileu-luwe auto’s in grote aantallen maken.

Nu kopen ze af en introduceren een paar 100 EV’s.

Net als het CO2 certificaten geneuzelen, waardoor de politiek weer iets laat verwateren wat redelijk sterk zou kunnen zijn.

Olielobby is groot net als….. Maar het gaat ze niet lukken. Tesla zal de oplossing vinden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.