Opel Corsa e-Rally
Om te zien dat er serieus vaart zit in een elektrische auto, of definitief de harten te stelen van de meest verstokte petrol heads?

Het nuffige imago is de elektrische auto wel zo ongeveer kwijt. Dat valt voor een groot deel aan Tesla te danken, de Amerikanen lieten de wereld kennismaken met ev’s die zowel beschikken over een groot rijbereik als mettertijd een steeds belachelijker prestatieniveau, dat laatste in de goede zin des woords. Toch zijn er petrol heads die er toch altijd niet in geloven, elektrisch rijden.

Voor die lui is het goed dat elektrisch racen een fenomeen in opkomst is. De Extreme E, Electric GT en Formule E zijn een paar klasses, hoewel alleen die laatste echt bestaat en de rest nog in staat van oprichting is. Aan het bescheiden rijtje kan een nieuwe klasse worden toegevoegd. De ADAC Opel e-Rally Cup.

De details moeten nog bekend worden gemaakt. Duidelijk is dat de ADAC Opel e-Rally Cup van start gaat op 21 en 22 augustus 2020, tijdens de Saarland-Pfalz Rally zal dat zijn. In totaal gaat het om tien wedstrijden, op verschillende locaties in Duitsland.

Uiteraard wordt er geracet met een speciaal geprepareerde Opel Corsa-e. Voor het weer zomer is en de strijd tussen de elektrische Corsa’s wordt gestreden, zullen er de nodige testsessies met de nieuwe rally-ev plaatsvinden. Het is niet bekend of de aandrijflijn wordt aangepast, een Opel Corsa-e GSI is alvast een aanlokkelijk vooruitzicht.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.