Milieudefensie voert op 15 mei actie voor gezonde lucht in Rotterdam. Verplegers en verpleegsters gaan met tankjes schone lucht aanbieden aan Rotterdammers in winkelcentrum Hesseplaats in Rotterdam Ommoord.

Dit is de start van een handtekeningenactie voor gezonde lucht in de stad. Milieudefensie wil bewoners bewustmaken van de gezondheidsrisico’s van vervuilde lucht. Luchtvervuiling is ongezond en veroorzaakt ziektes zoals kanker, hart- en vaatziekten en longaandoeningen.

Campagneleider verkeer Ivo Stumpe: “De lucht in Rotterdam behoort tot de vieste van Europa. Daarom willen we de gemeente oproepen maatregelen te nemen.” Milieudefensie meet samen met burgers een jaar lang de luchtkwaliteit op honderd locaties in Nederland. Op veel plekken in Rotterdam worden te hoge concentraties vervuilde lucht gemeten. Niet alleen langs de A13 waar vorig jaar de maximumsnelheid is verhoogd, maar ook midden in de stad, zoals bijvoorbeeld langs de ’s Gravendijkwal is de lucht te vies.

Samen met de bewoners van Rotterdam wil Milieudefensie de gemeente met de petitie vragen de luchtvervuiling terug te dringen. Dat kan door maatregelen voor minder verkeer in de stad en uitbreiding van de milieuzone waardoor de meest vervuilende voertuigen uit stad worden geweerd. Stumpe: “Het college heeft zich ervoor uitgesproken om gezondheid leidend te laten zijn in het luchtkwaliteitsbeleid. Dat is mooi, maar dat kan alleen met een stevig pakket aan maatregelen.”

Wie: Milieudefensie
Wat: actie voor gezonde lucht in Rotterdam
Waar: winkelcentrum Hesseplaats in Rotterdam Ommoord
Wanneer: woensdag 15 mei, 12:00 uur


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.