Daymak
Elektrische fietsen zijn hot, maar ook best prijzig. Wat nu als je je huidige fiets eenvoudig kunt ombouwen tot e-bike met enkel een achterwiel?

Nieuw is dat idee niet, er zijn al meerdere start-ups die achterwielen aanbieden waarmee je je normale fiets kunt omtoveren in een elektrisch exemplaar. Toch is het achterwiel van Daymak uniek: de motor en accu in het wiel zijn namelijk ‘ingepakt’ in zonnecellen. Pak je tien uur zon, dan is de accu weer ver genoeg opgeladen om tien kilometer te kunnen fietsen. Daarmee lijkt de Daymak overigens minder geschikt voor Nederland, het zijn immers winderige en vaak bewolkte dagen dat je juist wat extra trapondersteuning kunt gebruiken. Gelukkig krijg je ook een conventionele lader bij je Daymak Drive System-achterwiel. Hoe ver je precies komt op een volle lading met de 12Ah-accu in combinatie met de 250W motor, geeft het bedrijf niet aan. Prijzen beginnen bij 699 dollar.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

relatief kansloze toevoeging ….

36V x 12AH = 432WH / 10 WH/KM(gemiddeld verbruik ebike) = range van 43.2KM (op volle lading)

solarpannels 15W/HR : 432WH/15 = 28.8 zonuren voor een volle lading

oftewel 660meter range per uur zon….

De toename van het totaal gewicht van de e-bike en de toename van de roterende massa van het achterwiel werkt averechts. De e-bike wordt er kwetsbaarder door.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.