Tesla Gigafactory
Opdat de groeiambities van Tesla worden bewaarheid.

Het is Panasonic dat de productie opvoert, want de Japanse fabrikant produceert in house accupakketten voor Tesla. Het heeft een investering van 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) gevergd om Gigafactory 1 tot een jaarproductie van 35 GWh te laten komen. Dat is nogal ver verwijderd van het voorlopige einddoel, een productie van 150 GWh aan accupakketten.

Momenteel wordt alles op alles gezet om tot een productie van een toch zeer respectabele 54 GWh te komen. Alle dagen van het jaar worden vierentwintiguursdiensten gedraaid, door 3.000 mensen en 200 technische medewerkers uit Japan. In andere sectoren is geworven, vanzelfsprekend hebben deze mensen een trainingsprogramma gevolgd om met lithium-ion accu’s te werken.

Vooral als de Tesla’s met kloeke accupakketten op de markt komen, is een hoge productie onontbeerlijk. Normaal gezien is 100 kWh een zeer respectabele capaciteit, maar voor een Tesla Cybertruck, Semi en Roadster is het een nietige waarde.

Tesla heeft overigens plannen om zelf de productie van accupakketten te verzorgen, de verbintenis met Panasonic is dus niet bepaald eeuwigdurend. (Via: electrek.co)

Beeld: eindbeeld Tesla Gigafactory, waarvan de ontwikkeling momenteel nog volop gaande is


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.