Accupakket Nissan Leaf
De magische grens is nabij. Het Chinese bedrijf Envision Energy meent binnen twee jaar accupakketten te produceren die niet meer dan 100 dollar per kilowattuur kosten.

Bij een elektrische auto is een accupakket even onmisbaar als duur. Een elektrische auto wordt dan ook pas betaalbaar wanneer de kilowattuurprijs zakt. Een bedrag van 100 dollar (88 euro) geldt als magische grens. Het Chinese bedrijf Envision Energy gaat ervan uit dat in 2020 die grens wordt bereikt. We hebben het niet over de eerst de beste partij. Envision Energy is gespecialiseerd in windenergie en software voor energiebeheer, maar belangrijker nog is dat het bedrijf sinds dit jaar verantwoordelijk is voor de de productie van accupakketten voor de Nissan Leaf.

Topman Lei Zhang meent dat halverwege het volgende decennium de prijs zelfs zakt tot 50 dollar (44 euro) per kilowattuur. Waarbij hij overigens wel waarschuwt dat het stroomnet een massale toestroom van elektrische auto’s niet aankan en dat intelligente laadoplossingen en kunstmatige intelligentie onmisbaar zijn. De dagen voor auto’s met een aloude verbrandingsmotor zijn volgens Zhang geteld. De kosten om een elektrische auto te ontwikkelen liggen 20 tot 30 procent lager dan bij een dieselauto. En ook de prijsverschillen bij aanschaf verdwijnen.

Duidelijk is dat de technologische ontwikkeling voorlopig niet tot een halt wordt geroepen. (Via: ecomento.de)

Beeld: accupakket van een Nissan Leaf


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.