Torqueedo-aandrijfsysteem
Omdat ook boten steeds vaker elektrisch zijn en BMW blijkbaar wel een stuk of wat accupakketten kan missen.

Torqueedo is een producent van aandrijfsystemen van boten. Het bedrijf werd in 2005 opgericht in het Duitse Starnberg. Dat maakt het alvast wat logischer om accupakketten te betrekken bij de BMW-fabriek in Dingolfing. Inmiddels is het een bekende leverancier van aandrijvingssytemen van allerlei vaartuigen, als zeilboten, ponten en watertaxi’s. De aandrijvingssystemen luisteren naar de naam Deepblue, ze hebben een vermogen dat ligt tussen de 1 en 160 pk en kunnen zowel elektrisch als hybride zijn.

BMW produceert de accupakketten voor zijn elektrische auto’s en plugin-hybrides in eigen huis. De batterij van de i3 bestaat uit acht modules, die elk 12 cellen bevatten. De accupakketten zijn plug and play en kunnen daardoor gemakkelijk worden gebruikt voor andere toepassingen, zoals de Deepblue-aandrijfsystemen en energieopslag bij windmolenparken.

Ook als de accupakketten na een trouw dienstverband in een i3 te weinig restcapaciteit hebben, kunnen ze uit de auto worden gehaald en opnieuw nuttig worden gebruikt. Het duurt lang voordat een dergelijke batterij helemaal is opgebruikt.

Het blijft ondertussen de vraag waarom BMW een vrij behoorlijk aantal batterijen aan derden weet te slijten. Is dat omdat de productie van de i3 achterblijft bij de verwachtingen, of is dit eenvoudigweg een niet te missen kans om geld te verdienen?

Foto: aandrijfsysteem van Torqueedo, met het i3-accupakket


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

BMW is erg terughoudend met de overstap van hun aandrijflijn. Ze piloten met een omgebouwde auto waar de gebruikers lovend over zijn en vervolgens zetten ze een futuristisch model in de markt, maar ze hebben dan ook een naam hoog te houden.

Zodra de nieuwe 3 volledige elektrisch is met een acceptabele range dan gaat hij als warme broodjes, in ieder geval buiten Duitsland.

PS: Ik heb ook begrepen dat de top van BMW in de tijd van de Tesla roadster ook GEEN toekomst zag in een elektrische aandrijving…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.