ABB promo
Om alle elektrische auto’s in alle gevallen snel te kunnen opladen.

Waar een regulier publiek laadpunt werkt op wisselstroom, werkt een snellader op gelijkstroom. Met de laatste is uiteraard stukken sneller te laden. Het grote nadeel van de eerste de beste lader in de gemiddelde straat is namelijk dat er veelal met 3,7 kW wordt opgeladen. Veel auto’s laden op een fase en niet op drie fasen, dat scheelt gelijk ook een factor drie in laadsnellheid.

Wanneer er snel moet worden geladen kan er worden uitgeweken naar een snellader. Die zijn duur en nogal groot en dus niet overal te vinden. ABB komt met een oplossing. De fabrikant van vele elektrische componenten en producent van laadpalen, komt namelijk met een compacte snellader. Die is zeer geschikt voor gebruik op zakelijke locaties. Zo kunnen bezoekers van bedrijven weer weg met een behoorlijk vol accupakket, in plaats van een accu die een beetje bijgeladen is.

Er wordt namelijk een vermogen van 24 kW geleverd. Naar keuze is er een Chademo-aansluiting, een CCS-aansluiting of zijn beide aansluitingen beschikbaar. Beheer van het laadpunt kan op afstand worden gedaan.

ABB heeft zijn nieuwe lader gepresenteerd op de beurs eMove 360° in de Zuid-Duitse stad München.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.