Weer neemt het rijbereik van de personenwagens van Tesla toe en dat was al zo hoog.

Tesla Model X

Het einde lijkt niet in zicht te zijn. Er is een accupakket op komst met een capaciteit van 110 kWh. Dat is een unieke waarde. Geen enkele andere ev biedt een accupakket van vergelijkbaar formaat, hoewel het binnenkort te introduceren duo van Rivian naar keuze beschikt over een accupakket van 180 kWh.

In de laatste firmware van Tesla zijn regels te vinden die duiden op een accupakket met een bruikbare capaciteit van 109 kWh, de totale capaciteit ligt hoger dan dat. Het nieuwe accupakket zal zowel in de Tesla Model S als Model X worden gebruikt. Het rijbereik van de Tesla Model S kruipt geleidelijk in de richting van de 700 kilometer. Mogelijk gaat het om een accupakket met een nieuw celformaat, dat gebruikt wordt bij de Tesla Model 3 en de binnenkort leverbare Model Y.

Hoe de vork in de steel zit, zal duidelijk worden tijdens Battery Day. Een evenement dat later dit jaar wordt gehouden.

Los hiervan staat de recente aankondiging dat de Tesla Model S en X verbeteringen hebben ondergaan, waardoor het rijbereik van de eerste is verhoogd tot om en nabij de 630 kilometer. Ruim voldoende om zonder opladen van Amsterdam naar Parijs te rijden. (Via: teslarati.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

TESLA .. What else?

@edriver: En zo is t;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.