Ook in de tweewielerwereld neemt de elektrificatie toe. Uit cijfers van Agentschap NL blijkt dat er afgelopen 31 december 20.601 elektrische brom- en snorfietsen in Nederland stonden geregistreerd. Een toename van 23 procent ten opzichte van een jaar eerder.

18.000 snorfietsen (max 25 km/u)
Het aantal elektrische snorfietsen bedroeg eind vorig jaar bijna 18.000, terwijl dat er op 31 december 2011 nog ruim 14.000 waren. Dit heeft een reden, zo laat BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens weten.

“Aangezien de maximumsnelheid voor een snorvariant 25 kilometer per uur betreft en de capaciteit van hedendaagse accu’s ruim voldoende is voor dagelijks gebruik, valt de enorme populariteit ten opzichte van de brom-uitvoering van 45 km/u logisch te verklaren. De voordelen van een elektrische snorfiets zijn evident: schoon, stil en zuinig.”

Ook merkt hij op dat Amsterdam er een dubbele standaard op nahoudt. Ze promoten elektrisch vervoer, maar ontmoedigen het gebruik van snorfietsen, waarvan de e-varianten eventueel de dupe kunnen worden.

Ontmoedigingsbeleid voor het gebruik van snorfietsen, zoals bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam nastreeft, zou de ontwikkelingen omtrent dit elektrische vervoermiddel wel eens in de kiem kunnen smoren. Terwijl Amsterdam elektrisch vervoer juist propageert.”


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.