Mercedes-Benz CNG
Natural and Bio Gas Vehicle Association verwacht dat er in 2020 10 tot 12 miljoen CNG-auto’s rondrijden in Europa, tegenover 1,2 miljoen exemplaren nu.

Dat meldt de organisatie bij monde van Matthias Maedge aan Automotive News Europe. De meeste van die 10 tot 12 miljoen voertuigen zullen personenauto’s zijn. Momenteel is CNG vooral populair in taliĆ«, Duitsland, Zweden en Frankrijk. Het is echter maar zeer de vraag of CNG ook in Nederland een vergelijkbare groei zal meemaken. Eind vorig jaar werden er nog aardig wat Audi A3 G-Tron’s verkocht in verband met de belastingvoordelen die ondernemers genoten.

Vanaf 2014 wordt op aardgas en biogas rijden maar beperkt gestimuleerd, de wegenbelasting is wat lager dan die van een auto op LPG of diesel, maar nog altijd hoger dan die van een benzineauto. Een kilo CNG kost op het moment van schrijven 1,09 euro en voor 15 euro aan gas kom je volgens CNG-net zo’n 250 kilometer ver. Tanken kan op meer dan 120 locaties verspreid over het hele land.

Momenteel zijn het de Fiat-groep, Mercedes-Benz, Opel en VAG die CNG-auto’s aanbieden in Nederland. Met ingang van 2015 zijn de enige aardgasauto’s met 14 procent bijtelling de Volkswagen Up en zijn broertjes Skoda Citigo en Seat Mii.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.