Sinds er geruchten de ronde doen dat Apple een goede kandidaat is voor de overname van Tesla, zijn aandelen in de EV-fabrikant flink in waarde gestegen.

Begin 2013 zou Apple met Tesla rond de tafel hebben gezeten om te spreken over een overname. Destijds had CEO Elon Musk geen plannen om het bedrijf binnen een paar jaar te verlaten; overname door een andere autofabrikant werd als niet waarschijnlijk geacht.

Echter, een overname werd niet uitgesloten, mits er genoeg geld werd geboden. Hij kon niet ontkennen dat Apple voldoende financiële middelen bezit. Ook hun werknemers zijn interessant, zoals de nieuwe vicepresident en “beveiliger” hebben bewezen.

Als gevolg van deze geruchten, in ieder geval deels, stegen aandelen in Tesla gisteren met 2,7 procent naar 203,70 dollar. Eerder op de dag stond het bedrag op 206 dollar, een record voor de EV-fabrikant. Een overname zal er waarschijnlijk (nog) niet in zitten, maar analysten concluderen dat de gesprekken voldoende zijn om de waarde te doen stijgen. (Via Automotive News)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.